Bodrum Stad
Bodrum Stad
Bodrum är en charmerande och fascinerande liten hamnstad,
270 km. söder om Izmir vid Egeiska havet.
Invånarna i Bodrum är ca 30 000 och tjänar sitt levebröd genom fiske, båtbyggnation, jordbruk, vävning och turism, som har blivit den viktigaste industrin under de senaste åren. Under sommaren är staden väl fylld med turister.

På senare tid har Bodrum blivit inte bara ett turistcenter, men också ett besök platsen för berömda turkiska och utländska konstnärer och skådespelare. Hjärtat i staden är runt hamnen, där affärer, barer och restauranger trängs tillsammans i de smala gatorna i skuggan av borgen.

Bodrum
- turkiska S:t Tropez !!
Till Bodrum åker ofta Istanbuls jetset för att roa sig över helgen. Med roa sig menar jag verkligen festa! Bette Midler, Dustin Hoffman, Mick Jagger och Vidal Sasoon är andra som ofta återkommer till Bodrum och diskot Halikarnassos är en välbesökt plats för kändisar.
Bodrum Stad
Bodrum betraktas som en dyrort ”i Turkiet. Priserna är ändå mycket låga i skandinavisk hänseende. Det finns mycket stort och brett utbud av guld, skinn, äkta mattor, märkeskläder i alla de former för såväl män som kvinnor. Mycket av märkeskläder sys i Turkiet varför affärerna är före med modekläder jämfört med Skandinavien.

Bodrum
är dock långtifrån bara ungdomarnas och nattsuddarnas paradis. Den som bor lite utanför staden kan föra ett fullt normalt barnfamiljsliv utan att störas av nattens skrik och skrän. Liksom på så många andra platser i Turkiet finns det ett gigantiskt shoppingutbud, och affärerna är anpassade efter stadens sena vanor. Få affärer stänger exempelvis före midnatt.

I Bodrum finns förutom ett evigt myller av krogar, diskotek och pubar en medeltida borg med ett museum. I Bodrum finns en väl utbyggd marina, lång härlig strandpromenad med massor av restauranger, flera köpcentra med allt från turistprylar till märkeskläder.