Golf möjligheter i Bodrum området

Turkiet var en gång en oupptäckt golf destination i Europa, men på bara 10-15 år har Turkiet gått från att vara ett närmast okänt golfresmål till att vara kanske Europas allra hetaste golfresedestination.

Belek i södra delen och nära Antalya som för bara något årtionde sedan var en slumrande avkrok, är idag ett veritabelt golfmecka, och det finns nästan ingen researrangör som inte har golfresor dit. Idag finns det 14 lyxiga golfresorts som ligger på rad utmed havet.

I Belek finns nästan inget av det genuina Turkiet, utan Belek är helt och hållet anpassat för turistande golfare. Belek saknar det som Bodrum har, nämligen charmig genuin atmosfär och detta i en bedövande vacker del av Turkiet som till stora delar känns som medelhavet från förr i tiden.

Bodrum kallas ofta ”Turkiets St Tropez” och ståtar med ett imponerande utbud av restauranger och nöjen.

Bodrum med dess halvö är en mycket fascinerande del av Turkiet och nu tar Bodrum upp kampen om golf för att kunna erbjuda turister/boende en helhetsupplevelse.

Regionen är en magnet för Turkiets rika och berömda och under sommaren kryllar skärgården av yachter och ”det vackra folket”. På halvön ligger mängder av små fiskebyar där restauranger kantar vattnet. Många moderna marinor har tillkommit, och man har en stor övärld att kryssa i.

De kommande golfprojekten i området kommer att ha korta köravstånd till Bodrum flygplats. Man har över 9 500 hektar till sitt förfogande.

Det finns idag 3 golfbanor, se mer nedan. Men det har redan planerats för ett större antal i områden strax norr om halvön och på behagligt avstånd från flygplatsen. Enligt input från svenska golfspelare så håller dessa 3 existerande golfbanor bra klass.

Bodrum Golf and Tennis Club som bjuder på golf och tennis.
Belägen nära Ortakent är denna golfbana den perfekta för de som vill passa på att spela golf som omväxling till strandbesök och sightseeing.
Vita Park Golf Resort har två 18-håls anläggningar, en med namn Milas, par-71, 5 850 meters bana och en med namn Halikarnas, par-71, 6 480 meters bana med angränsande driving range och golf akademi.
Befintliga, planerade och föreslagna golfbanor lockar fastighetsinvesterare och semesterköpare till Bodrum.
Turkish Golf Federation har planer på att bygga ytterligare 100 golfbanor till de 20 som redan finns i hela Turkiet. Turkiet har för avsikt att utnyttja denna miljard industri och kommer att tävla främts mot Spanien, där Egeiska regionen i Turkiet med dess magnifika övärld är dess hemliga vapen.
Turkiet är en modern golf och ett välbesökt semesterparadis som snabbt utvecklas som ett alternativ till golfsemester i Västeuropa. Liksom utländska investerare, har den turkiska regeringen insett att turism är ett mycket viktigt bidrag till ekonomin.
Kustorter från Antalya till Bodrum har utvecklats mycket på grund av den kraftiga ökningen av turism, detta har förändrat småstäder till blomstrande resorts.
Total areal för de framtida golfprojekten är 9 500 hektar. Det kommer att finnas kongress centers, golfbanor, hälsoanläggningar, hotell, villor och lägenheter. Även om man teoretiskt kan bygga mer 50 golfbanor så hamnar det nog det mer realistiskt på 10 – 15 golfresorts.
Projekten kommer att starta ca 2016 och är just nu inne i ett tidigt skede, detta kommer att öka kvaliteten ännu mer på hela Bodrum området.
Det kommer också att byggas 5 lyxhotell mellan Bodrum flygplats och Torba.