Gümüslük
Gümüslük är en av de bäst bevarade delarna av Bodrum och ståtar med byggnader av fragment som går tillbaka till antiken.
Gümüslük är på den motsatta sidan av Bodrum halvön, cirka 20 minuter med bil eller lokal minibuss från Bodrum centrum. Byn är fortfarande en levande fiskehamn, med mer än ett dussin fisk restauranger längs havet front, och visar ett brett utbud av lokalt fångad fisk.
När den antika staden Myndos, byn är nu i ett skyddsområde, så inga bilar får köra i centrum.
Den västligaste delen av Gümüslük ger några spektakulära solnedgångar.
En naturlig kustlinje, vackra solnedgångar och lyxiga semesterhus som passar fint in i bergen. De många vitkalkade husen är täckta med färgglada blommor.
Detta är den plats där dröm och verklighet möts!
En mycket mysig plats med havsnära restauranger och avslappnad miljö
En plats borta från Bodrums nattliv men ändå på lagom avstånd !

Den vackra sömniga fiskebyn Gümüslük , en charmig och vacker plats, en naturlig hamn och hem för några fina restauranger och caféer med en romantisk och massor av charm. Du kan vada ut från stranden till Rabbit Island från vars topp man kan få en fantastisk utsikt över byn och dess omgivningar, och mata de vilda kaniner som bor där.

Gümüslük har färsk fisk till salu och små charmiga marknadsstånd som säljer prydnadssaker, dessutom en av de äldsta platserna på halvön och det finns gamla undervattensruiner som lockar snorklare från hela världen varje år.

Gümüslük har några utmärkta restauranger där all färsk fisk visas upp och det finns ett stort urval av smaker att prova på i många familjeägt restauranger som är uppradade längs havet. Ett bra ställe att besöka och umgås på, koppla av i solen eller på stranden som har solstolar att hyra och strandservice för drycker och snacks.

Gümüslük har blivit populärt och känt bland svenskar och övriga nordbor. Det har skrivits en del om svenska arktikter som varit involverade i ett större projekt. Många av de som tillbringat sin semester i Gümüslük förlorade sitt hjärta här och köpte en villa eller en lägenhet för eget bruk. För några av dem är deras egendom en året-runt boende plats, för andra är det ett sommarhus där de bor då de kommer till Gumusluk för sina årliga besök.

Gümüslük är en av de mest populära orterna på Bodrum halvön för dem som letar efter en semesterbostad. Gümüslük, med enkel tillgång till stränder, restauranger och kaféer och andra resorts i Bodrum, erbjuder både lugn och kul, beroende på ditt humör.

Vi på Bodrumliving erbjuder köpare attraktiva och prisvärda lägenheter och villor i detta mysiga område !

Mycket fina bilder från Gümüslük tagna av Yilenes hos Flickr