Gündogan
Gündogan .. trevlig och intressant ort
Gündogan, en gång känd som Farilyais ligger på norra delen av Bodrum halvön och 18 km från Bodrum stad och är en av de minst kända semesterorterna på halvön. En plats borta från Bodrums nattliv men ändå på lagom avstånd !

Gündogan är en av de bäst bevarade hörnen på Bodrum halvön. Den har en fin strand och idealisk plats för simning, vindsurfing och dykning. Med dess mandarin och olivträd samt svala vindar, är Gundogan en mycket trevlig plats att besöka.

Gündogan ligger bara en halvtimme bort från Bodrum centrum med minibuss(dolmus). Här är det täckt med färgglada blommor året runt.

Några minuters bilresa öster om Yalikavak för en till den avskilda byn vid namn, Gündogan. Byn var tidigare ett viktigt fisk center, idag består byns huvudsakliga intäkter av jordbruk och turism.

Själva byn är liten och lugn med rena och trevlig stränder. Kaféer och små restauranger erbjuder lokal mat och ger en autentisk atmosfär.

Mysig ort med havsnära restauranger och harmonisk miljö.

De gamla och även de nya bosättarna har skyddat karaktären av platsen, de har inte rört husen som är omgivna med träd av mandariner, oliv, granatäpplen, bananer och ek. Doften av apelsinträd välkomnar fortfarande besökare längs strändena. Gündogan har cirka 4 000 invånare.

Båtturer lämnar härifrån till avskilda vikar runt halvön. Du kan fånga en färja till Didim på den andra sidan av bukten och titta på när sälar och delfiner simmar längs båten.

Restauranger och caféer ligger bland mandarin, oliv-och pinjeträd och även på bryggor runt bukten och erbjuder traditionell turkisk mat. Gündogan är också billigare än andra delar av halvön. Slappna av och ta det lugnt med de lokala delikatesserna eller ett kylt glas vin. Det finns stora färgglada kuddar som man kan sitta på, på de många bryggorna i bukten kan du koppla av, titta på folk, smutta på en uppfriskande drink.

Vi på Bodrumliving kommer inom kort att presentera attraktiva lägenheter och villor i detta rofyllda område !
Mycket fina bilder från Gündogan hos Flickr