Kadikalesi mellan Turgutreis och Gumusluk
Kadikalesi är en liten turkisk by som till skillnad från sina grannorter inte har vuxit till en stad på grund av massturism. Den behåller sin äkta turkiska atmosfär och livet är mycket centrerad till stranden. Byn är omgiven av kullar täckta med citrusträd och semesterfirare som vill utforska kommer att njuta av vandringar genom det vackra landskapet.
 
Namnet Kadikalesi kommer från en fästning som var framträdande i byn under den osmanska tiden. Den lätta brisen som blåser in är en välkommen lättnad under sommarens hetare dagar för de turkar som flockas där från de stora städerna i Turkiet och från de turister som har hittat hit. Om du söker efter en bit av det traditionella sättet av turkiskt liv, är Kadikalesi är ett perfekt val.
Lugnt och trivsamt område
Hur man kommer dit
Kadikalesi ligger bara fyra kilometer från den livliga turistorten Turgutreis. Om du vill bege dig till staden Bodrum härifrån, är det 22 km och det finns lokala transporter som passerar på huvudvägen som leder från orten. Från Bodrum flygplats, är transport tiden mindre än 1 timme. Byn är väl skyltad på de vägar som leder hit. Du kan fånga en dolmus buss, som går längs huvudvägen varje 15 minuter eller så.
 
Nattliv och äta ute
Nattliv i Kadikalesi handlar om att koppla av på mjuka kuddar, lyssna på skön musik och umgås med goda vänner. Om du vill ha ett livligt nattliv sedan beger du dig till närliggande Turgutreis. Restauranger är huvudsakligen baserade runt området på stranden och deras menyer kommer att betona nyfångad färsk och skaldjur samt fräscha sallader, som alla kan avnjutas med en flaska mousserande vin.
Nära till nattliv och mysiga restauranger !
Ungefärliga avstånd till Kadikalesi:
58 km från Milas-Bodrum Airport
22 km från Bodrum
14 km från Yalikavak
4 km från Turgutreis
4 km från Gümüslük

Och man önskar mer shopping och sightseeing, ligger Bodrum stad endast på 25 minuters bilresa.
 
Strandliv
Livet här tenderar att kretsa kring stranden - det är en blandning av guld-damm liknande sand och singel, omringat av det allra klaraste vatten. Detta område är en magnet för vindsurfare tack vare havsbrisen. Om du strollar runt längs ständerna, hittar du massor av autentiska tavernor, samt fiskrestauranger som serverar dagens fångst, och man sitter på första parkett med en behaglig känsla och med en undrbar havsutsikt.