Klimat
Väder och klimat i Bodrum

Bodrum har ett verkligt avundsvärt klimat.
Solen skiner ändlöst här. Och efter solnedgången kommer man att njuta av miljontals stjärnor som man kan se på himlen utan kikare ... Man måste uppleva det för att verkligen förstå lockelsen i Bodrum.


Bodrum
anses ha det bästa klimatet i Turkiet. Nästan ingen fukt och sex månaders oavbrutet solsken (maj-oktober) och inte en droppe regn. Inte konstigt att de gamla grekerna och romarna gillade det så mycket här. Vintrarna är milda och orörd av frost eller snö.

Det turkiska ordet för hösten - Sonbahar ( "andra våren") - säger allt. De allmänt sköna vintrarna ger Bodrum en betydande flexibilitet: de som föredrar mer rofyllda helgdagar kan få maximal glädje från alla regionens utbud under lågsäsongen.

Se väderkarta om årliga temperaturer
Aktuellt väder

+15
+17°
+14°
Bodrum
Torsdag, 07
Fredag   +16° +11°
Lördag   +15° +11°
Söndag   +15° +10°
Måndag   +13° +
Tisdag   +14° +
Onsdag   +15° +12°
Väder och klimat i Bodrum

Bodrum
blir alltmer populärt bland besökare i övriga årstider. Skälen är många, men förmodligen främst är chansen att njuta av dess sevärdheter mer intimt genom att undvika allt ståhej i högsäsong.

Bodrum vädret är perfekt för romantiska sittningar på utomhus terrasser och utomhus restauranger, med skönt varma nätter och klar himmel. Till skillnad från många semesterorter stänger inte Bodrum sina butiker och shopping områden under lågsäsongen utan har fortfarande en aktiv men mindre frenetisk liv. De färgstarka basarerna är öppna på sina schemalagda dagar, temperaturen behaglig och lokalbefolkningen har mer tid för varje besök gäst.