Att ta sig hit och runt

Att ta sig hit
Under högsäsong går det reguljära och charter flyg till Milas flygplatsen i Bodrum. En annan resväg är med Turkish Airlines via Istanbul, som också gör det lättare under lågsäsongen. Eller varför inte ta en dag i det fantastiska Istanbul som en spännande "stop-over" !

Bodrum-Milas flygplatsen ligger 35 km från Bodrum och många flygbolag verkar flyg till Bodrum under sommarsäsongen.
Det finns också flygplatser i Dalaman och Izmir som ligger på 3 timmars avstånd från Bodrum.

Det finns flera charter-och reguljärflyg, såsom Turkish Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines, First Choice Airlines, Thomson, Thomas Cook, My Travel, Goldtrail och Aegean Flights.

Det fanns tidigare charter till Bodrum, men då via Dalaman flygplats.
Nu har de svenska charterbolagen hittat hit igen, denna gång till flygplatsen nära Bodrum.

Bland annat flygger dessa charterbolag från Sverige:
Ving - Fritidsresor - Apollo -
Detur

Lokala transporter
Från flygplatsen: Det finns skytteltrafik i anslutning till varje plan som anländer på de inhemska linjerna. Avgift från flygplats till Bodrum Center är 15,00 YTL (cirka 60 SEK), resan tar 40-45 minuter. Det finns också en flygtaxi tjänst som är dyrare än skytteltrafik och är cirka 90-95 YTL (ca. 380 SEK).

Med båt
Bodrum nås sjövägen från Kos och Rhodos (grekiska öarna). Dagliga färjor från och till Kos och Rhodos till Bodrum är tillgängliga under sommaren.

Med buss
Det finns många linjetrafikbussföretag som bedriver busstrafik till Bodrum från stora städer i Turkiet som Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Bursa, Konya, etc. Med buss: från Istanbul till Bodrum 13 timmar, Izmir till Bodrum 4 timmar, Ankara till Bodrum 10 timmar.

Att ta sig runt
Det bästa sättet att komma runt är genom dolmus, (en delad taxi efter en bestämd rutt) en av de billigaste sätten för transporter i Turkiet. Hyrbilar finns också i Bodrum eller på Milas - Bodrum flygplats.