Sevärdheter
Sevärdheter i Bodrum stad

Bodrum Castle

är ett av Bodrums mest kända landmärken. Borgen har också ett av världens finaste museer för undervattens arkeologi. Denna stjärnattraktion är ett måste. Idag är borgen öppen för allmänheten och det rymmer det anmärkningsvärda "”Museum of Underwater Archaeology" och är värd för flera turkiska kulturfestivaler hela året.

Det är en resa tillbaka in i en fascinerande förflutet till som tar dig tillbaka i tiden i världar av gamla sjömän som seglade för att möta sitt öde och blev skeppsbrutna på Anatoliska stränder eller till medeltida ”Age of Knights” som byggde denna borg från stenar som en gång var en del av ett av de sju underverken i den antika världen: The Mausoleum av Halicarnasus.

Mausoleum of Halicarnassus var ett av de sju underverken i den antika världen och byggdes Halicarnassus på uppdrag av kung Mausolos av hans hustru och hans syster Artemisia, Mausoleum är en mycket stor grav som kombinerar grekiska och egyptiska arkitektur.

Bodrum Amphitheatre
är från 400 B.C. Teatern är en av de bäst bevarade strukturerna i antika Halikarnassus. Sittplats för cirka 13 000 åskådare i teatern. Några av platserna på teatern är angiven med namn förmodligen de som hade hjälpt till att betala för teatern.

Idag har Turkcell och Ericsson helt restaurerad platsen. Bodrum Amphitheatre ligger på vägen mot Gumbet och används för konserter under högsäsong.
Sevärdheter en bit bort !

Pamukkale
ligger ca 300 km fr ån Bodrum, mer än 3 timmar med bil från Bodrum. Pamukkale är en spektakulär och vacker natur plats, unikt i världen med sitt älvliknande bländande vitt förstenade kaskaderna.
Termiskt källvatten lastat med salter har skapat fantastiska bildandet av katarakt, stalaktiter och bassänger. Det termiska vattnet har använts sedan romartiden för alla slags terapeutisk befogenheter.


Ephesus

ligger ca 160 km norr om Bodrum och kan nås på cirka två och en halv timme med bil. Ett besök i Ephesus är definitivt av de mest betydelsefulla arkeologiska och historiska resa inte bara i Turkiet utan även om världen. Ephesus är en av höjdpunkterna i Turkiet.


Kos

Ett besök hos grannarna på ön Kos kommer säkert att lägga till ytterligare en dimension till semestern, den grekiska dimensionen. Från antiken till slutet av det ottomanska riket fanns ofta starka band mellan Kos och Bodrum till följd av geografisk närhet och ibland levde under samma regering.

Rhodos
Lägga till en annan exotisk anlöpshamn till din semester i Bodrum är enkelt: ta en extra resa till Rhodos, den största av öarna i den grekiska Tolvöarnas skärgård, den traditionella platsen för kolossen på Rhodos, ett av sju underverk i den antika världen och under medeltiden.

Bodrum Castle and Museum of Underwater Archaeology