Sport och avkoppling
Sports

Mer aktivitet menar roligare semestrar och ... massor av saker att göra i Bodrum.

Det finns gott om aktiviteter och saker att göra i Bodrum, för att göra din semester roligare.
Bodrum erbjuder verkligen mycket mer än det kända nattlivet.

Bodrum halvön är en fantastisk plats för strandbesökare. Det finns flera fina stränder där man kan ligga på stranden, njuta av solen och bada i kristallklart vatten i Egeiska havet.
Klicka här för mer information om platserna.

Upptäck den vackra undervattensvärlden världen!

Bodrum halvön har utmärkta platser för snorkling och dykning. Ett flertal stränder som Bitez, Ortakent, Gumusluk, Turgutreis, Yalikavak och Gundogan är bra ställen för snorkling. Också en båttur som tar dig till avskilda, orörda vikar som är perfekta för snorkling.

Dykning i Bodrum är ett idealiskt ställe för nybörjare och erfarna dykare. Egeiska havet är lugnt och har en idealisk temperatur för dykning, det finns inget tidvatten eller
strömmar. Vattnet är kristallklart med genomsnitt synlighet av 25-30 m. Längs kusten på Bodrum halvön, finns det många intressanta platser för erfarna dykare såväl som nybörjare att njuta av.

Några av dessa platser är Black Island, Wolf's Point, Big Reef, Small Reef, the Light House, Pacoz Bay och Orak Island, Catal Island, Topan Island och så vidare.

Det finns ett brett utbud av det marina livet i området inklusive papegojfisk, bläckfisk, tonfisk, barracuda, m.m. Det finns också några förlisningar runt Bodrum halvön också som är värda att dyka till.

Bodrum är en idealisk plats för vindsurfing ..
Gynnsamma vindar för nybörjare och vilda vindar för erfarna surfare finns längs halvöns kustlinje.
Populära platser för vindsurfing är Bitez, Turgutreis, Ortakent, Gumusluk, Yalikavak och Gundogan och vindsurfing skolor tillhandahåller all den utrustning Du behöver.

Andra vattensporter i Bodrum
Bodrum halvön erbjuder dig en oändlig mängd olika vattensporter som parasailing, vattenskidåkning, kanoting, Jet Ski och så vidare. Dessa är oftast tillgängliga i Gumbet, Ortakent, Turgutreis, Yalikavak.

Sports och annat

Dröm golfanläggning i Bodrum

När man trodde att Bodrum hade allt, med sina lyxiga hotell, fina restauranger, marina, köpcentrum och stränder, har nu Bodrum också sin egen golfanläggning.

Men Bodrum skulle inte kallas St. Tropez av Turkiet, om detta vore just en helt vanlig golfanläggning. Vita Park Golf & Country Club kommer att bli den största golfanläggningen i Turkiet med två 18-håls och två 9 håls "Championship PGA" golfbanor.” Det kommer också att vara en av den mest lyxiga golfbanorna i Turkiet. Och fler kommer att byggas inom närområdet.

Utmärkta vandringsleder

Bodrums klimat är mycket milt på våren och hösten, vilket gör det till en idealisk plats för vandring.
Det finns vackra vandringsleder med varierande svårighetsgrad från lätta till utmanande vandringar.
Du kan utforska antika städer, natur och intressanta geologiska formationer. Det är också ett perfekt tillfälle för att ta bilder av den lokala floran och faunan.

Avkoppling behövs också, glöm inte det !


Turkiska bad
Upplev tradition i många århundraden och njut av Turkiska Delight.
Bodrum är inte bara sol, hav och sand. Det finns mycket mer utöver det för dig att njuta av. Det turkiska badet är en av dem. Turkiska bad (Hamam) har en mycket viktig plats i turkiskt vardagsliv och historia. En avkopplande upplevelse!

Det finns så många saker att göra i Bodrum, men det är också det perfekta stället att varva ner och koppla av. Vakna när Du vill, till ljudet av det milda Egeiska havet. Ta det lugnt över en sen frukost. Koppla av vid poolen och läs en bra bok.

Eller senare på att sitta ner på en av gatans caféer och njuta av en uppfriskande dryck när du ser solen gå ner. Senare väljer Du en av de många utmärkta restaurangerna för en utsökt middag.

Bodrum är verkligen ett bra ställe att koppla av.

Om Du inte har tid att njuta av en Gulet för några dagar, kan Du prova en av de dagliga båtturerna i Bodrum. Dessa finns tillgängliga från Bodrums hamn eller från någon av lokala stränder eller hamnar. Bodrum är en idealisk utgångspunkt för att utforska hela Egeiska kusten.
Se mer på under Skärgård och Båtliv