Yalikavak

Yalikavak, 18 km från Bodrum centrum ligger på den nordvästra spetsen av Bodrum-halvön, har vuxit i storlek under de senaste åren, men är fortfarande väldigt mycket en plats där lokalbefolkningen välkomnar semesterfirare med öppna armar. De permanenta invånareantalet i Yalikavak är runt 6.800 personer.

Yalikavak är en liten, pittoresk fiskeby som inte har förlorat sin lugna, utmärkande luft eller turkiska smak trots inflödet av någon turism som har påverkat de flesta andra städer. Kombinationen av traditionell charm med moderna hotell bekvämligheter är Yalikavak favoritvalet för många kräsna besökare.

Yalikavak blir allt mer populärt som ett alternativ till Bodrum. Hamnen är omgiven av restauranger och barer, och även om det finns enstaka discobarer, är den allmänna stämningen lugn, utmärkande och avslappnad. När man närmar sig Yalikavak från Bodrum kan man inte undgå att märka den fantastiska panorama utsikten över Yalikavak Bay.

Denna bördiga kustregionen är idealisk för segling och alla vattensporter och lockar många utländska yachter till marinan och den gamla hamnen som en gång skyddade främst fiskebåtar. De glänsande båtarna och de glatt målade fiskebåtarna i hamnen är en fröjd att titta på från en av de avslappnande och vänliga waterfront kaféerna.

Ett mycket populärt alternativ - traditionell charm - även aktivt på vinterhalvåret !

Den har en relativt bilfritt centrum med en blandning av moderna och gamla restaurerade byggnader där barer, restauranger och hotell trängs.

Området vänder sig till middlemarket eller kostnadsmedvetna turister och de familjer och individer som vill ha en lugn och avslappnad semester och med mer än bara hotellet för att underhålla dem.
Det finns en mängd av pensioner och hotell som erbjuder ett komplett utbud av faciliteter.

De flesta av de högre rankade hotellen tenderar att vara lite av staden, och erbjuder ett brett utbud av sportaktiviteter.

Stränder
Den stora stranden i Yalikavak är lång och smal och det finns ett fåtal restauranger. Det är lätt att luta sig tillbaka och inte oroa var din nästa drink eller måltid kommer från ! Yalikavaks strand är aldrig fullsatt och du kommer inte att känna dig inklämnd bland solstolar. Yalikavak sägs alltid vara lite svalare på sommaren än andra delar av regionen på grund av de milda offshore vindarna. Medan Bodrum är “het”, i alla avseenden, på sommaren.

Fisk och skaldjur
Yalikavak stöder fortfarande en blomstrande fiskeindustri och restauranger runt den pittoreska hamnen visa ett brett utbud av färsk fisk varje dag. Staden är känd för sina utmärkta fiskrestauranger - prova Sait, kommer du inte besviken.

Marina
Bara några minuters promenad längs kusten från centrum av Yalikvak finns den nya marinan.

Marinan är hem för många stora båtar och får besök av båtar från hela världen under sommaren. Det har eleganta butiker och flera restauranger och kaféer, samt en Amphitheatre för utomhus konserter och modevisningar under sommarmånaderna.

Bodrums fastigheter är populära, delvis på grund av de spektakulära havsvyerna längs Bodrum-halvön, särskilt i Yalikavak. Yalikavak har en avslappnad atmosfär med lägenheter och villor som ligger i vackra, gröna omgivningar.

Fina bilder av Yilenes på Flickr